Servisimizde veya tüm servislerde en sık görülmekte olan arızanın başında şüphesiz chipset arızası gelmektedir.
Notebook – Macbook anakartları üzerinde bulunan başta ekran kartı olmak üzere, kuzey ve güney chipset olarak adlandırılan bu entegreler sıkça arıza yapmaktadır.
Birçok modelde değişime gerek olmadan chipsetin anakarttan çıkartılıp bacaklarının tekrar dizilmesi ve chipsetin yenilenmesi işlemi reballing işlemi olarak adlandırılmaktadır.
Çoğunluk ile ekran chipleri arıza gösterir ve bu durumlarda görüntünün bozulması, renklerin karışması, hiç görüntü gelmemesi, çizgili görüntü gelmesi vb. durumlarda ölçümler yapıldıktan sonra ekran chipsetine müdahale edilmektedir.
Chipsete müdahale cihazınız için önemli bir işlemdir. Yetkili olmayan veya elinde profesyonel araç ve teçhizatı olmayan kişiler / servisler uygun fiyata onarım yapılacak cihazı çok daha kötü duruma getirip masrafı 3-4 katına çıkartabilirler.
Servisimizde chipset reballing işlemlerinde chipseti sökme ve takma işlemi otomatik bga rework station cihazı ile profesyonel servis ortamında yapılmaktadır. Yapılan tüm işlemler 6 AY garantilidir.
Fotoğraf servisimizde reballing işlemi uygulanan bir kaç cihaz üzerinden çekilmiştir.
Whatsapp ve telefon üzerinden irtibata geçip arızanız hakkında detaylı bilgi ve fiyat alabilirsiniz.
Whatsapp * Tel : 5395793707 – 232.4820101
MNG kargo ve Sürat kargo ile anlaşmamız mevcuttur. Tüm Türkiye’den kargo gönderebilirsiniz.
 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here